Saturday, December 23, 2006

Besök i Turning Torso

I går kväll hade jag och min familj förmånen att besöka goda vänner som har en lägenhet i den berömda skyskrapan 'Turning Torso' i Malmö. Om någon har missat det här så är huset 190 meter högt och har 54 våningar och namnet kommer ifrån liknelsen av en vriden ryggrad - ungefär som en ryggrad mitt i ett golfsving. Det har skrivits otaligt om detta osvenska hus med reception och dygnet runt tillgänglig concierge i foajén och som har gym, bastu, jacuzzi, festvåningar, vinkällare, övernattningsrum, konferensrum m m. Ritat av spanske arkitekten Santiago Calatrava.












Den här lägenheten som vi var på besök i låg på 48:e våningen och det var en rätt häftig och hisnande känsla att befinna sig så högt uppe bland molnen. Jag har tagit lite foto som inte är speciellt bra men som kanske ändå ger en bild av hur det ser ut i en av dessa exklusiva och omtalade lägenheter.












Lägenheten som är något rundad har ett stort vardagsrum som är öppet mot matsal och kök och en avdelning med sovrum och badrum... och ja, fönsterna är faktiskt sneda.












Eftersom det var kväll hann vi bara se lite av den fantastiska utsikten över Malmö. Enligt värdparet tittar man neråt för att se smällarna på nyår vilket bara det känns lite obegripligt.

No comments:

Post a Comment